~mathjazz /* brez komentarja */ » Srečanje starih zavodarjev :)

/* brez komentarja */

7. June 2005

Srečanje starih zavodarjev :)

Poslal mathjazz in Prijatelji, Študij

Letos praznujemo 100-letnico Zavoda sv. Stanislava in s tem prve slovenske gimnazije, Škofijske klasične gimnazije, ki sem jo med leti 1999 in 2003 obiskoval tudi sam kot član 7. povojne generacije.

Nocoj so dovoljene sanje, jutri je … hahaha. Hecam se.

Nocoj smo se zbrali nekdanji dijaki povojne ŠKG in v zavodski dvorani ob prigrizku, pripitku in galami prisluhnili direktorju in ravnatelju, nato pa so sledili filmči o dijakih in profesorjih ŠKG, ki jih je pripravil Metod Trajbarič.

Od vseh izjav me je najbolj šokiralo razmišljanje ravnatelja, ki bi zavod razširil, tako da bi že zadnji trije razredi osnovne šole obiskovali pouk na Štuli 23. Seveda je potrebno urediti še prostore (v bivši vojašnici za zavodom) in počakati na kakšen zakon o zasebnih osnovnih šolah. Sicer pa je ideja kar na mestu – ŠKG je prvovrstna gimnazija in zakaj ne bi njenega uspeha razširil tudi na osnovno šolo, vsaj na njen sklepen del.

Srečanje s starimi znanimi obrazi me je na ŠKG vedno spravilo v dobro voljo, saj se redno videvamo vsaj enkrat na leto ob slavnostni akademiji proti koncu leta. Tokrat pa je bilo malo dezorganizirano vseskupaj, škoda, da ni bilo tudi več profesorjev.

In nenazadnje, draga Urša, hvala za prevoz (med komentarje lahko napišeš: “ni zakaj” ali pa “še kdaj”!

Pustite odgovor

Za pošiljanje komentarjev morate biti prijavljeni.