~mathjazz /* brez komentarja */ » Irska: 6. dan

/* brez komentarja */

20. March 2006

Irska: 6. dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

Ponedeljek je bil naš zadnji dan na Irskem. Odpravili smo se do veleposlanika, preprostega moža z brado in očali, ki nas je gostoljubno sprejel in nam postregel z marsikatero irsko zanimivostjo in anomalijo.

Povedal je npr., da je za Irce značilno, da v dežju hodijo počasi, saj bi bili bolj mokri, če bi hiteli in tako pobirali še dodatne kapljice. Ko je opazil, da je ena izmed naših kolegic noseča, je pogovor nanesel na naravni prirastek, ki je na Irskem pozitiven, kljub temu da imajo mamice le 3 mesece porodniškega dopusta, atiji pa lahko o tem samo sanjajo.

Preostanek dneva smo preživeli tavajoč po ulicah Dublina, na katerega smo se že precej dobro navadili in nam je bilo, vsaj meni, kar malo težko, da ga zapuščamo ravno v tem trenutku.

Zvečer pa … John je kljub bolezni držal obljubo in nam pripravil “party”, kjer je bil tudi Michael in še nekaj drugih menihov, manjkal pa ni niti Romeo – plašni Romun, ki študira na Irskem, ki ne govori, kar pa naredi, narobe stori. Ker si prvi dan nismo zapomnili imena, smo ga klicali kar Romeo. Po nekaj pesmih in plesih (predvsem Michaelovih), so se “stari” počasi odpravili spat, mi pa smo nadaljevali tudi preko polnoči …

Komentarji so zaklenjeni.

Sorry, the comment form is closed at this time.