~mathjazz /* brez komentarja */ » Irska: 5. dan

/* brez komentarja */

19. March 2006

Irska: 5. dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

Nedelja je dan za spanje. No, ampak ko si na potovanju, poskušaš spati čim manj, da bi čim več videl, slišal in okusil. Zato je bil v nedeljo na sporedu Guinnessov muzej, ki sem si ga z Maretom in Majo sicer ogledal že v petek, a je bil tako zanimiv, da sem zagrabil še drugo priložnost. Mare in Maja bi jo verjetno tudi, če se ne bi Mare, kot že zapisano, zastrupil s pakistansko hrano.

Ker sem imel občutek, da sem rahlo prehlajen, se odhod proti muzeju v ponovno vetrovnem vremenu ni začel najbolj spodbudno. In tudi zaključil se ni, saj smo se pred vhodom soočili z dolgo vrsto, o kateri v petek ni bilo ne duha ne sluha, tokrat pa smo v njej čakali vsaj 30 minut zunaj in kakšnih 20 znotraj muzeja.

A ko se čakanje v vrsti konča, se začne ogled zares dodelanega muzeja, ki si ga je v Dublinu nujno potrebno ogledati. Z besedami je težko opisati, zakaj je tako dober, a naj naštejem le nekaj atrakcij: dva metra visok in nekaj metrov širok slap znotraj muzeja, 3 vmesne degustacije piva, ogled postopka pridelave Guinnessa, ogled televizijskih in tiskovnih oglasov na čelu s pesmico Guinness is good for you, animatorji od čakanja v vrsti do 7. nadstropja in končno – brezplačna pinta Guinnessa na vrhu v Gravity baru z razgledom po celem Dublinu.

Komentarji so zaklenjeni.

Sorry, the comment form is closed at this time.