~mathjazz /* brez komentarja */ » Dr. Janez Drnovšek

/* brez komentarja */

11. February 2006

Dr. Janez Drnovšek

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Politika

Takšen, kot je zadnje tedne, še nikoli ni bil, ta naš predsednik. Najdena hčerka, Darfur, Bolivija, CNN, izstop iz LDS, Hri-bar … človek težko ugane, s kakšno aktivnostjo bo šokiral jutri.

Pomislil sem, da se je pač začel nekoliko hitreje pripravljati na volitve čez dve leti. Javno mnjenje mu je bilo sicer vedno naklonjeno, ampak takšne podpore, kot si jo je ustvaril z nedavnim udejstvovanjem, verjetno ni imel še nikoli.

Ko pa je pomilostil Kovačiča, je svojo priljubljenost postavil na kocko. Oz. jo je močno poslabšal. Kako neki se počutijo ljudje, ki so se 13 let ukvarjali s primerom, ga po vseh križih in težavah pripeljali do konca, potem pa Drnovšek reče: “Eh, saj je fejst ta Danilo. Pa ženo ima bolno”.

Hja, če napraskaš milijarde, lahko ustvarjaš delovnih mest še in še. Ampak si prav toliko kriv, kot če jih ne bi ustvaril.

In potem še sprenevedanje okoli pomilostitve “preprodajalca” drog, ki je seveda kriv, ampak je njegov prestopek v primerjavi s Kovačičevim zanemarljiv. Ja, zanemarljiv.

In potem še sladka pozabljivost.

Kako se počitijo sodišča, tožilstvo in ministrstvo za pravosodje (id est stroka), ki podajo mnenja o pomilostitvi? Kako se počutijo, če se Drnovšek zadnje čase pri pomilostitvah požvižga na njihova mnjenja? Kako se počutijo, ko si Drnovšek ustanovi še eno – svojo komisijo, v kateri je tudi Aleš Zalar?

Pri vsem tem je še najbolj verjetno, da predsedniku stvari počasi, a zanesljivo, uhajajo iz rok. Srčno upam, da se motim.

Drnovsek alien
(© Mladina)

P.S.: Mnja, slika je zastarela. Zaradi enega izmed Drnovškovih dejanj preteklih dni.

Komentarji so zaklenjeni.

Sorry, the comment form is closed at this time.