~mathjazz /* brez komentarja */ » 2006 » May

/* brez komentarja */

24. May 2006

Več 100 protestnikov. Uuuuu!

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Znani, Študij

Sploh ne bom komentiral, navajam samo par utrinkov iz komentarjev v spletnem Delu.

Predstavniki ŠOS so zavrnili po mojem mnenju dober predlog. Po predlogu vlade: študent lahko dela 10 dni v mesecu (v celem letu je to pol leta), če bo delal več kot 10 dni v mesecu, ga je delodajalec dolžan zaposliti – mu plačati zdravstveno in pokojninsko osnovo in mu delo priznati kot delovno dobo.

Ta predlog je zelo dober. Redni študent tako in tako (če resno študira) nima kaj delati več dni kot je navedeno v predlogu. Omogočeno so jim na ta način tudi resne zaposlitve.

Tale je še posebej dober:

Portret Mihe Ulčarja:
9 let delal osnovno šolo, šel na gimnazijo Vipava, kjer je v prvem letniku padel, nato 6 let delal grafično šolo v Ljubljani, vmes bil vodja lokalne enote katoliškega gibanja Emanuel, s katerim se je razšel, ker ni mogel postati vodja, na grafični šoli bil predsednik šole, dokler ni prvič padel, nato bil v dveh strankah: SDS in SNS, kjer se ni mogel uveljaviti, sedaj je star 30 let, še vedno študira in končno se mu uresničujejo sanje: dirigira množici, ki mu zvesto sledi, končno lahko hrumi nad množico (študenteljni) in ti so voljni biti posiljeni.

23. May 2006

ŠOS od Š do S

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Znani, Študij

LepoJeVsosu.pdf.

19. May 2006

Hojla

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji

Kitten

Kitten Bu

Kitten Quadro

Kitten Mad

17. May 2006

Forca Barca!

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Znani, Šport

Super finale Lige prvakov, vse pohvale Arsenalu za igro z igralcem manj in čestitke Barci za igro rezervistov.

Ronaldinho Gaucho

Sodnik pa nema za krapec!

16. May 2006

Globalizacija po naše

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Znani

Pravkar sem na TV poslušal intervju z nekim direktorjem (nekega prekmurskega podjetja, ni važno katerega), ki je dejal: “Dejstvo je da procesi globalizacije v Sloveniji so. Pa tudi v Evropi in v svetu.”

Uh, še dobro, da niso samo v Sloveniji. Ker potem bi bila to nenavadna globalizacija.

13. May 2006

SuSE 10.1

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Delo, IT

Šef Novella je bil prepričan, da bo po izidu Viste Microsoft imel težave, če bo želel uporabnike prisiliti pred odhodom k Linuxu, predvsem pred Novellovim SuSE Linuxom.

A po prvih urah z novo izdajo moram reči, da me tako zelo ni razočaral še niti eden SuSE. Nestabilnost, nedodelanost, neumne napake in slaba pomoč so tako očitne pomanjkljivosti, da komaj čakam da spet namestim (K)Ubuntu.

3. May 2006

Činč v vojski

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Znani