~mathjazz /* brez komentarja */ » 2005 » December

/* brez komentarja */

27. December 2005

Ulčar : Polanec

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Politika, Znani, Študij

V današnjem Delu je zanimiv intervju z naslovom Gospodarske reforme in študenti. Na vprašanja novinake sta odgovarjala predsednik Študentske organizacije Slovenije in počasen študent Miha Ulčar ter eden izmed snovalcev reform, mag. Sašo Polanec.

Pomembno in s strani ŠOU zmanipulirano dejstvo je omenil slednji: “Dejstvo je, da nismo predlagali ukinitve bonov za prehrano”.

Še bolj zanimiva pa je Ulčarjeva zaključna misel: “Ali res želimo živeti v takšni družbi, kot so ZDA, ali raje živimo v evropskem modelu socialne države?”

Hja, a ne gre ZDA dosti bolje kot nam? Pa Francija? Zaostajamo na celi črti, Mihec.

26. December 2005

December in sprememba

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog

Končno spet blogam. Pavza je posledica pestrega veselega decembra, ki mi ni dal dihati zaradi nenehnega prepletanja faksa, službe, žurk in še česa. A kot bi rekel moj razrednik v gimnaziji (Matej Petrevčič), si je čas treba vzeti. In je to samo izgovor, pa še slab. ;)

Tudi v prihodnje ne bom blogal dnevno, ampak “po potrebi”, se pravi ko se mi bo zahotelo. Prosto po Jonasu. Tak način bloganja je tudi edini pristen.

Seveda se je od prvega decembra do danes zgodilo veliko stvari, ki bi jih želel uvrstiti na blog. Nekaj sem jih napisal za nazaj.

25. December 2005

Veseli božič

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik

Božič in novo leto nista prava, če se ju ne veselimo kot otroci – malo požrešnosti, malo neumnosti in presenečenje.

Lep božič!

20. December 2005

Alldea, Alldea …

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT

Za jezuščka sem si omislil preoblikovanje prenosnika v namizni računalnik, zato sem že prejšnji teden kupil miš in tipkovnico, danes pa zaslon. Zdaj se počutim dosti bolj udobno kot ob večurnem delu na utesnjenem prenosniku vsak dan.

Vendar me je zmotil in zelo zmotil način nakupa zaslona. Poklical sem na Alldeo, kjer so mi potrdili, da imajo dotični model na zalogi, in mi naročili, da plačam z gotovino. Jao, odpravil sem se še na banko, ki je bila ravno v tistem času zaprta, zato sem šel na drugo, ki je bila tudi zaprta in sem pol ure čakal, da jo odprejo. Ampak to me ni zmotilo. Niti me ni zmotilo dejstvo, da sem moral zaslon peš nesti dva kilometra do doma in je bila škatla nagravžno neprimerna za nošo.

Zmotil me je odnos prodajalcev. Po izpolnitvi računa sem pol ure čakal v predprostoru, da mi izdelek pripravijo. Pa ne zato, ker bi priprava trajala tako dolgo (traja ca. 1 minuto), ampak zato, ker so pozabili name. In bil sem edini kupec v trgovini, če lahko tako rečemo tistemo kaosu. Seveda se je zapletlo še pri plačilu, ker je računovodkinja izginila neznano kam. Potem sem plačal fantu (edinemu poznavalcu bontona na Alldei), ki pa ni imel 700 tolarjev, da bi mi jih vrnil.

Čez 5 minut jih je le napraskal med čudaškimi sodelavci, jaz sem jo pa pobrisal z Alldee. Za vedno. Če še kaj kupim od Della (verjetno bom, ker je zaslon zares odličen), grem sigurno na FMC.

19. December 2005

Jonas na POP TV

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Znani

Jonas je bil na prireditvi ob 10-letnici POP TV (ki je bila dokaj nezanimiva) po dolgem času spet na (POP) TV. In se je afnal z iPodom in se (zanj dokaj netipično) blamiral.

17. December 2005

Bar

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Znani, Žurke

Spremljal sem ga preveč površno in neredno, da bi se lahko ustvaril lastno mnenje o Baru, a na koncu sem navijal za Andreja. Prvič zato, ker je bil moj sosošolec iz gimnazije in ga poznam kot prijaznega fanta, drugič pa zato, ker so se ostali bedaki na nasprotnem taboru neprestano blamirali z afnanjem.

5. December 2005

Zoran primoran

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Politika, Znani

Skoraj bi se pozabil razpisati o odstavitvi Jankovića z Mercatorjevega vršička. Po eni strani se mi zdi poteza neumna, ker dotični več kot očitno ni bil slab menedžer, ampak ravno nasprotno.

Po drugi strani pa je bilo vsaj nehigienično, da je Mercatorjeve centre zidal Zokijev sinko. Zoki tudi sam ni bil tako nedolžen, kot njegov nasmešek, če se le spomnimo mature, ki jo je kupil za onega drugega sinkota. Bil je tudi vzvišen in diktatorski, saj je trdil, da bo šel ko bo sam hotel. Očitno je bil pol-menedžer, pol-podjetnik.

Skrajno absurdno pa je bilo gledati Trenja in jokajoče trgovke, ki so se bale za svojo prihodnost. Češ, zdaj smo pa pogubljene. Jah, zaboga, pa Janković ni edini sposoben za vodenje Mercatorja. Še sam je rekel, da je Žiga Debeljak naslednik, ki si ga želi. In ga je dobil.

Zaradi tega vsega sem na koncu dneva vesel, da je Janković odletel.

1. December 2005

Sagadin

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Znani, Šport

Ave, imperator!

1. December 2005

Kompas Xnet

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Delo, IT

Danes sem bil prvič aktiven pri novem delodajalcu, podjetju KOMPAS Xnet, kjer bom občasno vodil računalniške tečaje. Tokrat sem bli samo asistent, da sem se spoznal z delom.

Bilo je precej dolgočasno, ker sem bil predvsem opazovalec, saj pri je pri poučevanju PowerPointa težko verjetno (po včerajšnjem kolokviju bom pa že vedel, kakšna je verjetnost!), da bi imeli tečajniki hujše preglavice.

A že jutri, ko bo 2. in zadnji del tečaja, bo gotovo drugače, ker se bom poskusil tudi kot predavatelj nekaterih poglavij.