~mathjazz /* brez komentarja */ » 2005 » November

/* brez komentarja */

30. November 2005

Kolokvij iz verjetnosti in statistike

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

Nocoj smo odpisali prvi letošnji kolokvij, in sicer pri matematičnem predmetu verjetnost in statistika. Snov je obsegala samo poglavja iz verjetnosti, statistiko pa bomo najbrž obdelali drugem kolokviju.

Že prejšnji teden smo se dvakrat srečali s sošolci, da smo vadili naloge, a nismo bili kaj prida produktivni. Kakšen pa bo končni rezultat kolokvija, pa bomo videli kmalu.

29. November 2005

Firefox 1.5

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT

Izšel je dolgo pričakovani Firefox 1.5, ki ga priporočam vsem. Odslej bodo nove različice izhajale vsakih 6 mesecev in bodo imele oznake 2.0, 3.0 …

Kmalu pa izide še Thunderbird 1.5, ki je za slovenske uporabnike morda še bolj pričakovan, saj bo končno spet na voljo tudi v slovenščini.

28. November 2005

Ronaldinho

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Znani, Šport

Največji umetnik na zelenicah.

Dokaz.

27. November 2005

DVD Monitor

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Delo, IT

Te dni večino časa porabljam za pripravo novega Monitorjevega DVD-ja, ki bo priložen januarski številki, ki izide še pred koncem leta. Od te številke naprej pa bo DVD priložen vsem Monitorjem, in ne več samo dvakrat, trikrat letno.

26. November 2005

Duh

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Družina

Nina, moja sestrična, mi je v e-poštnem sporočilu poslala izjemno napet filmček.

Pa si ga oglejte še vi.

Pa dobro prisluhnite, ker se malce slabše sliši.

25. November 2005

OpenOffice.org 2 v slovenščini

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT

Nedavno je izšla druga velika različica proste pisarniške zbirke OpenOffice.org 2, ki je za veliko večino uporabnikom povsem zadostno nadomestilo za pregrešno drag ali piratski Microsoftov Office.

Ker v času pisanja tega sporočila na uradni strani projekta še ni povezave na prenos slovenske različice, navajam povezavo do različic za Windows in Linux tukaj.

24. November 2005

Trenja

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Politika

Nocojšnja trenja so bila posvečena sindikalnim protestom, ljudje pa so glasovali o podpori protestom. Sprva je kazalo, da večina podpira proteste, ko pa je postalo jasno, da je v ozadju politika in ko so sindikalisti molčali o stroških plakatov, protestov in plačah, se je razmerje za las preobrnilo.

22. November 2005

Lepo je biti sindikalist

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Politika

Namesto da bi procent bruto plače, ki ga sindikati vzamejo vsakemu svojemu članu, namenili v koristne in razvojne namene, se sindikati raje odločajo za jumbo plakate, ki jih je po Sloveniji na stotine. Tako enih kot drugih.

Obe skupini sindikatov pa sta predvsem politično in finančno (še posebej šefi) motivirani. Plač seveda nočejo razkriti, kar je le še dokaz več, da je skrb za delavski razred drugotnega pomena, razen ko gre za pranje možganov.

21. November 2005

Ne Miklavž

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik

Imel sem priložnost, da se drugič v življenju poskusim v vlogi sv. Miklavža. V Žižkih namreč kulturno društvo vsako leto organizira ekipo Miklavža, angelčkov in parkeljnov, ki obdarujejo mularijo.

A žal imam 5. decembra kolokvij, tako da sem moral povabilo odkloniti.

20. November 2005

Nedelja

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Družina, Prijatelji

Ker sem se po kongresu z atijem odpravil na (še eno) martinovanje, tokrat k stricu v Maribor, in sva tja prispela šele zjutraj ob 0200, domov pa potem šele okoli 0500, je nedelja minila v znamenju dolgotrajnega spanca.

Naslednja stran