~mathjazz /* brez komentarja */ » 2005 » October

/* brez komentarja */

31. October 2005

Še en aforizem

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Politika

V Franciji se na letošnji dan reformacije ne spominjajo dosežkov protestantov, ampak francoske revolucije.

30. October 2005

Aforizem

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Politika

Letošnji dan reformacije v Sloveniji ne bo spomin na dogodke iz 16. stoletja, ampak bo nov praznik, s katerim se bomo spominjali začetkov vladnih reform.

29. October 2005

Dan po koncertu…

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Žurke

…je brezvezen.

28. October 2005

15 let BFM

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Prijatelji, Žurke

Koncert ob 15-letnici Big Foot Mame je bil popoln doživljaj. Edino kritiko zaslužijo mladoletnice v prvih vrstah, ki so se zgražale nad prerivanjem in rukanjem in s tem dokazale, da ne spadajo na rokenrol koncerte.

Sloninsadeževsko povezovanje je bilo polno smeha, prav tako tudi njun venček uspešnic Big Foot Mame, dopolnjen z verzom Fantastičnih pet. Zažgali so predvsem Slaki in Siddharta, prav nič slabša pa nista bila niti Polona & Gušti. Vse pohvale tudi za Dan D in odličen komad Čas.

Big Foot Mama je pa itak zakon.

27. October 2005

Pričakovanje

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Delo, Študij, Žurke

Po faksu (ki mi je, morda zato ker hodim samo na vaje ali pa zato ker smo se letos razdelili v tri smeri in se je s tem začelo tudi poučevanje znanj, koristnih v praksi, kar naenkrat postal precej zanimiv) in po nekaj urah ne pretirano napornega dela za službo se je začelo dolgotrajno pričakovanje jutrišnjega koncerta ob 15-letnici ene izmed mojih najboljših glasbenih skupin, Big Foot Mame, ki se je vleklo in vleklo, tako zelo, če ne še celo nekoliko bolj, kot se vleče ta poved, ki se noče, noče, noče, noče, noče, noče, noče, noče, noče in noče, končati.

26. October 2005

Slavko Gaber

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Politika, Znani

Nekoč večni šolski minister (podobno bo nekoč veljalo tudi za Rupla) je predlagal, da odslej minister več ne bi odločal o imenovanju ravnateljev šol. Ideja je sicer dobra, a skrajno cinična, saj bi jo Gaber v primeru, da misli resno, predstavil že v času svojega ministrovanja.

Po drugi strani pa je Gaber naredil še nezaslišano neumnost, ko je predlagal, da bi odločilno besedo pri imenovanju ravnatelja imel učiteljski zbor. Tako kot da bi direktorja firme izbirali delavci. Le kdo ne bi izbral tistega, ki manj teži in manj priganja (in je posledično slabši)?

Postopek imenovanja ravnateljev pa mora državni zbor res čimprej spremeniti (vlada pa udejanjiti spremembe), a nikakor ne tako kot predlaga Gaber. Minister resda nima kaj odločati o ravnatelju, prav tako pa tudi ne učiteljski zbor. Glavno besedo mora imeti ustanovitelj, tj. občina, morda pa tudi svet zavoda in/ali svet staršev.

25. October 2005

SMS zgrešeni klic

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT

Storitev vam pošlje SMS s seznamom zgrešenih klicev, “prejetih” v času nedosegljivosti. In je brezplačna. Človek se edino vpraša, zakaj so jo uvedli včeraj in ne pred par leti.

Mobitelovo sporočilo za medije.

24. October 2005

Vi imate ptičjo gripo

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik

Bu!

24. October 2005

Medijska gripa

Poslal mathjazz in Kritike

Naj že dajo mir s to ptičjo gripo.

Kruha in iger!

Zanimivo pa je, da BBC, CNN in Google News o ptičji gripi poročajo ob robu, medtem ko 24ur.com teži že z osrednjo novico. Dan za dnem.

23. October 2005

Party@Bailey’s

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Žurke

Včerajšnje praznovanje rojstnega dneva dveh prijateljev se je zavleklo do danes. Iz slik je razvidno, kako se je spreminjalo moje razpoloženje.

V resnici pa je vrstni red slik ravno obraten.

Naslednja stran