~mathjazz /* brez komentarja */ » 2005 » September

/* brez komentarja */

29. September 2005

Nori na Alice

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike

Nori na Alice je nova nadaljevanka na Kanalu A. Ravnokar sem si ogledal prvi del in že komaj čakam na naslednjega. Najbolj me je prepričal zaplet s telefoni v prvem delu. Hehe, res posrečeno.

P.S.: HeksenšLus!

29. September 2005

Vpis

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT, Prijatelji, Študij

Danes smo na FRI imeli vpis v 3. letnik. Še preden sem se navsezgodaj odpravil na faks, me je navkljub heksenšusu v dobro voljo spravilo sporočilo, ki ga je nekdo včeraj poslal na dopisni seznam študentov 2. letnika FRI:

Ja jutri prides na vpis in te postemplajo in pogledajo kaj mas cesa nimas in ti dovolijo vpis. Enak princip, ki so ga fural že pred 30 leti. Sam da takrat so pregledal rocno in vpisal rocno. Dans pa pregledajo rocno, vpisejo pa rocno in na racunalnik. Tezko verjames da je to fax ki ma karkoli veze z racunalnistvom …

Hehe.

29. September 2005

Heksenšus

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik

Še vedno.

Grrrr.

28. September 2005

Heksenšus

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik

Grrrr.

27. September 2005

Prihaja cenejši internet

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT, Kritike, Znani

Končno se nam obeta (lojalna) konkurenca na trgu ponudnikov internetnih storitev.

Stvari so se začele premikati že pred časom, ko je UPC Telemach spustil cene in dvignil hitrosti prenosa ter tako postal najugodnejši ponudnik širokopasovnega (edinega pravega) internetnega dostopa pri nas. Ta laskavi naslov ima tudi ta hip.

Nekoliko dražji, a še vedno cenejši od Telekoma in SiOL-a, je Voljanet, ki je cene znižal še pred Telemachom in je še posebej ugoden v navezi z IP-telefonijo.

Sledi naveza Telekom-SiOL, ki pa je z odločitvijo o neobveznem ISDN za uporabnike ADSL prinesla zelo malo. Modri ADSL, ki ga ponujajo za uporabnike z navadno telefonsko linijo, je pač toliko dražji, da je praktično vseeno ali imamo drag ISDN in poceni ADSL ali poceni telefonski priključek in drag ADSL. Na koncu dneva je vse ena figa.*

V jutrišnjem delu pa preberite sila zanimivo novico. Od 1. oktobra naprej bo T-2 (katerga jumbo plakati se že lesketajo po vsej Sloveniji in katerega ustanovitelj je Miran Kramberger) za 5 jurjev na mesec ponudil paket VDSL s hitrostjo 1024/256 Mb/s in paket s hitrostjo 10 Mb/s v obe smeri za 10 jurjev mesečno. Upam, da (kmalu) tudi izven Ljubljane in urbanih središč. Trikrat hura!

Kmalu menda prihaja tudi prvi ponudnik brezžičnega širokopasovnega interneta, ki tudi obljublja nizke cene (5 tisoč mesečno za 1 Mb?) in bo zelo zanimiv predvsem za predele, kjer ni možen ne ADSL niti kabel.

Potem pa nastopi čas, da tudi SiOL kaj reče.

Začenja se vesela jesen.

* Ostali ponudniki ADSL niso vredni omembe, ker verjetno nikoli ne bodo mogli biti konkurenčni SiOL-u, saj je lastnik omrežja oče Telekom, ki sinu SiOL-u gotovo zaračunava manjšo najemnino kot posvojencem.

26. September 2005

Kufr

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT, Prijatelji

Kolegi me vedno znova presenečajo. Še do nedavnega je bila njih glavna atrakcija ASCII Videozid, zdaj pa le-ta dobiva zelo dostojnega naslednika na področju inovativnih stvaritev.

Dame in gospodje, Kufr!

Kufr!

25. September 2005

RTV bo javna

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Politika, Znani

Danes sem v “taboru” vladne koalicije prisostvoval pričakovanju referendumskega rezultata. Kar je bilo dokaj naporno in predvsem nestrpno opravilo, saj je bilo šele ob koncu zares jasno, da smo zmagali.

Presenetil me je rezultat v domačem in (sodeč po dosedanjih volitvah in referendumih) relativno “rdečem” volilnem okraju Lendava (območje upravne enote Lendava), kjer je ZA glasovalo kar 58 % volivcev.

In najpomembnejše je, da je nepotreben referendum o RTV padel. Da je bil nepotreben, je priznal celo prvopodpisani pod referendumsko zahtevo – Tone Rop, ki je rezultate vzporednih volitev komentiral kot pričakovane.

Torej sta LDS in SD predlagala referendum, za katerega sta pričakovala, da bo padel. Po domače povedano, namerno sta potrošili 0,6 milijarde SIT davkoplačevalskega denarja.

Okej, tudi referendumi, ki jih je relativno pogosto zahtevala nekdanja opozicija (današnja vlada), so toliko stali, a njihov namen je vendar bil, da uspejo. In so uspeli, vsi po vrsti, tako da je bil tisti denar vsaj koristno porabljen.

Še večjo neumnost pa si je Rop privoščil v današnjih Odmevih, kjer je ministra Simonitija obtožil, da si ni želel soočenja v studiu skupaj z njim in je želel nastopiti posebej. Takoj zatem ga je novinar popravil, da prof. dr. Simoniti sploh ni bil obveščen o soočenju in je bil povabljen samo na komentar.

24. September 2005

Zmagaaa!

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Šport

Čestitke fantom, da so se pobrali in zmagali. Zmaga je vedno sladka, še toliko bolj, če prinese uvrstitev na SP. In še bolj, če je zmaga nad Hrvati :-)

24. September 2005

Zemljevid slovenskih blogov

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog, IT

Spisek slovenskih blogov – si.blogs, se je pred kratkim obogatil s posebno novostjo. Avtor strani je s pomočjo tehnologije Google Maps sestavil zemljevid slovenskih blogov, na katerega se lahko doda vsakdo. Ker ne verjamem, da sem edini prekmurski “blogger”, sklepam, da veliko blogov še vedno ni vpisanih. Vabljeni!

23. September 2005

Slovenija : Nemčija

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Šport

Ah, škoda, škoda. Zato, ker smo izgubili zaradi psihične, ne fizične nepripravljenosti. In to se nam preveč pogosto dogaja, recimo na vseh prejšnjih EP …

Jutri pa proti Hrvatom. Hmmmm …

Naslednja stran