~mathjazz /* brez komentarja */ » 2005 » August

/* brez komentarja */

31. August 2005

Prenova računalnice

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog, Družina, IT

Včeraj in danes smo doma obnavljali računalniški kabinet (malali, menjavali tlak, preurejali, diarejali, …). Včeraj sem bil odrezan od interneta (in bloga), danes pa samo en vic:

Mujo: Haso, kaj bi naredil, če bi bilo konec sveta?
Haso (po kratkem premisleku): Hm, spakiral bi kovčke, poklical ženo in otroke, potem pa direkt za Nemčijo.

29. August 2005

Mamin rojstni dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Družina, Prijatelji, Žurke

Danes ima mama rojstni dan. V ta namen sem spisal misel in jo oklical za kitajsko modrost.

Česar si želi otrok, si želi tudi mati.
In mati vedno stori vse,
da željo izpolni.
(kitajska modrost)

To pa zato, da sem v čestitki nadaljeval takole:

Draga mama!

Ob tvojem 48. rojstnem dnevu si želim vse najboljše zate in novo frizuro zame.

sin Matjaž

Mama je namreč moja osebna frizerka in ji že nekaj dni (neuspešno) težim, da me ostriže.

28. August 2005

Disko

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Prijatelji, Žurke

Od maja naprej niti enkrat nisem zašel v disko (M3 v Beltincih, edini disko ali poldisko v bližnji okolici), zato se mi ga je zdaj že kar pošteno zahotelo. Dokler nisem vstopil in po minuti prešvical do zadnje kaplje tekočine, ki se je neuspešno zadrževala v meni. Zadnji vikend pred šolo se v M3 več kot očitno zbere glavnina okoliške srednješolske in osnovnošolske mladine.

“Hitro na pivo”, sem si rekel! Pravzaprav sem naročil Bandidos Ice. Že ko ga je natakar položil na šank sem si ga s pričakovanjem ogledoval z dvometerske razdalje. Kljub bližini nisem posegel po njem. Zaradi gužve bi bile namreč možnosti, da ga varno prenesem do ust, skromne. Končno mi ga je podal kolega, nato sem ga komajda odprl, ker je bila roka prepotena do amena, in pol optimizma nagnil. A bil je topel!

Jao.

27. August 2005

Gasilski piknik

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Žurke

Organizatorji 80. obletnice PGD Žižki smo se zbrali na zaključnem pikniku, in to v kar lepem številu (50?), četudi je veliko ljudi manjkalo (eni so šli na morje, eni v gore, eni za piknik še vedeli niso …).

Bilo je fino, o čemer priča dejstvo, da smo se okoli 23. ure podali v gostilno Kamin, kamor sem sam zasitnaril, ker sem na srečolovu na veselici zadel “liter pa slatino” v tej gostilni. Ostali smo do pol dveh zjutraj in moram priznati, da takšna alternativna oblika vikendove noči občasno kar prija.

26. August 2005

Četrtdiskoteka Fortuna

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Žurke

Po nekaj tedenskem premoru smo s kolegi petkovo noč spet preživeli v “diskoteki” Fortuna, ki je samooklicana diskoteka (ni niti poldiskoteka). Spet imajo novega DJ-ja in ta je prvi, ki je delež hrvatije in ostale muzike naših nekdanjih bratov zmanjšal pod 90%.

Na drugih področjih, kot je recimo velikost prostora, njegova prezračenost, higiena vecejev, inteligenca varnostnikov pa stagnirajo.

Samo kaj ko je druga možnost, ki jo ima mladina pri nas, barček na Ini. Tretje pa ni spljoh.

25. August 2005

Test filmov

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Kritike, Znani

Nekaj fimov sem si ogledal zadnje dni in če slučajno kdo koleba, katerega si naj ogleda, mu bo mogoče koristil moj prioritetni seznam. Predvajal sem si filme: War Of The Worlds, Der Untergang, The Aviator in Hotel Rwanda.

Če bi ocenjeval od 1 do 10, bi dal 9 Untergangu in Ruandi, ker sta res odlična filma, ena izmed najboljših, kar sem jih videl. Sta si tudi dokaj podobna, saj v obeh srečamo podobne motive – vojno, pokole, genocid, rasizem …

Aviator je zelo dolg film in izmed vseh verjetno najtežji za razumevanje. Tako kot prva dva se naslanja na zgodovinska dejstva, a na nekoliko bolj miroljubna. Govori o enem izmed pionirjev letalstva, ki ga “preganja preganjavica”. Odličen scenarij, odlična igra, odlična scena in kostumi, a malo preveč razpotegnjeno. Ocena 8.

Vojni svetov dam oceno 6, ker me Spielberg tokrat ni prepričal, ker se je izkazalo precej podobnosti z Dnevom neodvisnosti. Sicer je scenarij dober, ampak za moj okus ni bilo dovolj napetosti, tako da ob predstavi nisem ravno doživel katarze :)

25. August 2005

LPP se je končno zmigal

Dijaki in študenti v Ljubljani, ki kot prevozno stredstvo uporabljamo mestni potniški promet (LPP), vsako leto ob pridobitvi mesečne vozovnice gremo na sedež LPP po kartonček, nato ga nesemo na faks štemplat in gremo nazaj na LPP, počakamo v vrsti uro, dve ali tri, in dobimo novo mesečno vozovnico.

Nekaterim so precej olajšale delo nekatere fakultete (recimo FRI), ki pri vpisu že priložijo poštemplan kartonček, tako da lahko gremo takoj po vozovnico (Zakaj tega ne naredijo vsi?).

Danes pa se je LPP pohvalil, da je obrazec (kartonček) na voljo tudi na njihovi spletni strani. Seveda je tega potrebno ožigosati, zato npr. FRI-jevci nismo pridobili ničesar.

Pridobitev je za mnoge kljub temu koristna, vendar ne vem zakaj so morali čakati šolsko leto 2005/2006, da so se tega spomnili. Obrazec pa bi lahko ponudili tudi v kakšnem primernem formatu, npr. PDF. DOC, ki je na njihovi strani, pretvorjen v PDF, sem jim že poslal. Upam, da ga objavijo.

Sicer pa ga lahko najdete tudi pri meni.

DODANO KASNEJE:


Spoštovani!

Najlepša hvala za opozorilo.
Na naši spletni strani je sedaj na voljo tudi dokument v pdf obliki.

Lep Pozdrav
Vodja informatike
Andrej Hočevar, univ.dipl.inž.
Javno podjetje Ljubljanski potniški promet
Celovška cesta 160, 1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 58 22 460, Fax: +386 1 58 22 550
Web: http ://www.lpp.si/

Fensi!

24. August 2005

Ozadje za namizje

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT, Prijatelji, Žurke

Že pred časom sem našel eno zanimivo ozadje za namizje, ki je parodija na Applove oglase za iPode. Malo sem ga predelal in ga ustvaril po svojem okusu. Danes sem ga še malo izpilil (namesto da bi čas porabil koristno in “Rovatekovin” pomagal odstraniti vodo z dvorišča) in ga ponujam za prenos. Na voljo je v razmerju 16:10 v ločljivosti 1680 x 1050 pik. Lahko pa si ga seveda prilagodite po svoje.

Slava izvirnemu avtorju, katerga ime sem pozabil!

24. August 2005

Tine Strela je zakon

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Znani, Šport, Žurke

Danes sem si ogledal spletno stran in filmček Tineta Strele, ki ga je pripravil Pig-Destroyer Studios.

Toliko smeha pa že dolgo ne!

23. August 2005

Nova spletna prodajalna BigBOF

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT, Kritike

BigBangovo spletno prodajalno sem rad obiskoval, ker je imela zelo dobre cene in kvalitetne izdelke. Pa tudi delovala je hitro in brezhibno v vseh brskalnikih, kjer sem jo uporabil. Ko sem si jo danes želel ogledati, sem bil prijazno (in z nekaj slogovnimi napakami) obveščen, da se je spletna trgovina združila s spletno trgovino BOF Slovenija (mislim, da si obe trgovini lastijo isti lastniki).

Ob obisku slednje sem bil negativno presenečen, saj prodajalna dela občutno počasneje, ni tako pregledna kot BigBangova, zgoraj je preveč prostora namenjenega marketinškim fotografijam … In stran zelo slabo dela v Safariju.

Brez veze.

Naslednja stran