~mathjazz /* brez komentarja */ » 2005 » May

/* brez komentarja */

28. May 2005

Algoritmi in podatkovne strukture

Poslal mathjazz in Študij

… študiram …

27. May 2005

Moj ata, slovenski nacionalist

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Družina, Kritike, Politika, Znani

Na hrvaškem teletekstu so zapisali, da je Janša v zvezi z dogajanjem s hotiškim brodom izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da so Hrvati (pravzaprav slovenski brodar) brod vrnili. Zahteva domačinov pa je bila, da se vzpostavi prvotno stanje, torej da brod začne tudi voziti. Najbolj zanimivo pa je, da v kabinetu predsednika vlade ne vedo za nobeno takšno izjavo premiera in so sporočili, da je Janša v tujini, zato česar takega gotovo ni sporočil.

Na teletekstu pa brod omenjajo tudi kot “simbol slovenstva”, češ da so ga tako poimenovali nekateri “nacionalistički krugovi” v Sloveniji.

Hm, pravzparav so to besede mojega atija :>

25. May 2005

Liverpool je prvak!

Poslal mathjazz in Znani, Šport

Yesss!

24. May 2005

Formula 1

Poslal mathjazz in Znani, Šport

In končno je spet nekaj več dogajanja v Formuli 1. Šumaher in Ferari imata določene probleme in kar na enkrat se za zmagovalni oder borijo 3 ali celo 4 ekipe ali celo 5 ekip.

Zdaj pa naj samo še Audi/VW predstavi svojo ekipo in BMW naj se odcepi od Williamsa pa bo vreča polna :>

24. May 2005

Hevreka!05

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, IT, Kritike

Izgleda da so organizatorji Infosa, Teleinfosa in Sodobne elektronike zaznali prevelik upad obiskovalcev in raztavljalcev, zato so se odločili nastopiti skupno. Tako smo od danes do sobote v ljubljanskem Gospodarskem razstavišču priča sejmu Hevreka!05.

Danes sem si razstavljalce na hitro ogledal in razočarano spoznal, da me skrbi za obiskovalce, ki so plačali drago vstopnino (1500 SIT). Na ogled namreč ni ničesar izrazito zanimivega, pa tudi obisk se mi je zdel relativno slab.

Prepričan pa sem, da so vsi trije sejmi, oz. zdaj le še eden (tako kot troedini bog :-) , naredili samomor. Predstavljajo namreč tehnologijo, ki jih je sama pokopala. Na internetu se da namreč dokopati do vseh informacij, ki so predstavljene na sejmu, in to popolnoma zastonj.

23. May 2005

Linearna algebra: zadnji kolokvij

Poslal mathjazz in Študij

Danes smo zaključili z letošnjimi kolokviji, ki smo jih pisali samo pri linearni algebri (okej, tudi pri ARS, ampak, pustimo … :-) . Zadnji kolokvij je bil lažji od prejšnjih, morda tudi zato, ker smo ga lahko reševali nekoliko bolj skupinsko :) Bomo videli, kaj bodo pokazali rezultati.

20. May 2005

SUPP 2005

Poslal mathjazz in IT, Študij

Danes se je odvilo prvo kolo Slovenskega univerzitetnega prvenstva v programiranju. Moram priznati, da programiranje od pol treh do pol osmih popoldne človeka tako zdela, da bi se najraje naslonil na računalnik in zaspal.

Sicer pa je tekmovanje potekalo dokaj gladko; brez težav ni šlo, a vse pohvale oragnizatorjem za voljo in pogum. Tekmujejo trojke, a s kolegom sva bila v ekipi le dva. Rešila sva tri naloge od sedmih, a samo sta samo dve zagotovo pravilni (tretja je še vprašljiva). Dokaj slab izkupiček, po drugi strani pa sva kar zadovoljna, ker je več kot tri naloge (5) rešila le ena ekipa.

Naslednji teden – naslednje kolo.

20. May 2005

Nov blog

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog

Mislim, novo ime. Iskal sem nekaj najbolj brezveznega, pa ne vem, če mi je uspelo (Matosoft za precedniga.). Kakšen boljši predlog?

Zbiram pa še predloge za tisti poševni podnaslov (predvolilno geslo)
:) ))))

In predloge predstavitev.

Vabljeni! Hvala! :>

20. May 2005

FRI über alles!

Poslal mathjazz in IT, Kritike, Študij

Jezušmarija, kaj so spet naredili! Bom napisal, kaj, ko naredim izpit :>

19. May 2005

Omar ni prišel v finale

Poslal mathjazz in Znani

Škoda.

Naslednja stran