~mathjazz /* brez komentarja */ » Blog

/* brez komentarja */

26. July 2006

Osmrtnica

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog, Prijatelji

Danes nas je zapustil komaj 1 leto in 4 mesec star blog /* brez komentarja */. Kljub temu da je včasih težil, sitnaril in moril (pa ne ubijal), je bil zvest prijatelj številnih.

Do pogreba, ki še ne bo tako kmalu, bo ležal na istem strežniku kot doslej.

Svojec vence in sveče hvaležno odklanja v korist Microsofta, ki je zaradi številnih tožb in kazni v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležil le 2,83 milijarde dolarjev čistega dobička.

14. March 2006

Rojstni dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog

Danes je moj blog star točno eno leto. V tem času sem napisal 315 sporočil (vključno s tem, ki ga berete), kar znese 0,868 sporočila na dan. Res pa je, da se je številka zmanjšala predvsem v zadnjem času, a upam da na račun kvalitete. :-)

Je pa danes tudi moj rojstni dan.

26. December 2005

December in sprememba

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog

Končno spet blogam. Pavza je posledica pestrega veselega decembra, ki mi ni dal dihati zaradi nenehnega prepletanja faksa, službe, žurk in še česa. A kot bi rekel moj razrednik v gimnaziji (Matej Petrevčič), si je čas treba vzeti. In je to samo izgovor, pa še slab. ;)

Tudi v prihodnje ne bom blogal dnevno, ampak “po potrebi”, se pravi ko se mi bo zahotelo. Prosto po Jonasu. Tak način bloganja je tudi edini pristen.

Seveda se je od prvega decembra do danes zgodilo veliko stvari, ki bi jih želel uvrstiti na blog. Nekaj sem jih napisal za nazaj.

24. September 2005

Zemljevid slovenskih blogov

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog, IT

Spisek slovenskih blogov – si.blogs, se je pred kratkim obogatil s posebno novostjo. Avtor strani je s pomočjo tehnologije Google Maps sestavil zemljevid slovenskih blogov, na katerega se lahko doda vsakdo. Ker ne verjamem, da sem edini prekmurski “blogger”, sklepam, da veliko blogov še vedno ni vpisanih. Vabljeni!

18. September 2005

Sprememba namembnosti

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog

Zaradi nekaterih zlorab so komentarji od trenutka pošiljanja tega sporočila naprej ukinjeni. Za vse, ker je bilo tako iz tehničnega vidika najlažje. Odprava komentarjev pa se lepo ujema tudi z dokončnim imenom bloga.

Blog je zdaj postal dnevnik, v katerega lahko pokuka kdorkoli. No, to je bil že doslej, a odslej so nalivniki obiskovalcev brez črnila.

Zbogom!

31. August 2005

Prenova računalnice

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog, Družina, IT

Včeraj in danes smo doma obnavljali računalniški kabinet (malali, menjavali tlak, preurejali, diarejali, …). Včeraj sem bil odrezan od interneta (in bloga), danes pa samo en vic:

Mujo: Haso, kaj bi naredil, če bi bilo konec sveta?
Haso (po kratkem premisleku): Hm, spakiral bi kovčke, poklical ženo in otroke, potem pa direkt za Nemčijo.

11. August 2005

Make Poverty History

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog, Kritike, Prijatelji, Znani

Še ena novost na blogu, ki ste jo gotovo opazili, je trak na desni. Projekt Make Poverty History nadaljuje sporočilo koncerta Live8, ki vam je gotovo poznano. Vabljeni, da ga dodate tudi na svojo stran.

Poleg tega sem dodal tudi povezave na nekaj blogov (spodaj v desnem meniju).

6. August 2005

Novo na blogu

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog

Na blogu je prišlo do nekaterih sprememb. Prevedel sem večji del vmesnika, ga tudi malo priredil po svoje in zamenjal sliko v glavi. Slednja se bo v kratkem še enkrat spremenila, lepo pa bi bilo še, da bi bil blog v celoti v slovenščini, do česar mi manjkajo še prevodi časovnih žigov sporočil.

Še kaj?

27. July 2005

Selitev narodov

Poslal mathjazz in Blog

Ker me je Blogger pustil na cedilu, sem zdaj prešaltal na WordPress. Zaenkrat je najkrajša pot do bloga: mathjazz.tk.

Zdaj pa hitro iskat eno boljšo temo in slovenski prevod …

25. July 2005

Jonas in WP

Poslal mathjazz in Blog, IT, Znani

Jonas ima odličen blog, ki me je prepričal, da tudi sam opustim Blogger in preidem na WordPress. Kmalu. Moram še raziskati malo, kako narediti neboleč prehod, tako da bi dnevniške zapiske kar se da popolno prenesel na nov sistem.

Naslednja stran