~mathjazz /* brez komentarja */ » Prijatelji

/* brez komentarja */

26. July 2006

Osmrtnica

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Blog, Prijatelji

Danes nas je zapustil komaj 1 leto in 4 mesec star blog /* brez komentarja */. Kljub temu da je včasih težil, sitnaril in moril (pa ne ubijal), je bil zvest prijatelj številnih.

Do pogreba, ki še ne bo tako kmalu, bo ležal na istem strežniku kot doslej.

Svojec vence in sveče hvaležno odklanja v korist Microsofta, ki je zaradi številnih tožb in kazni v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležil le 2,83 milijarde dolarjev čistega dobička.

19. May 2006

Hojla

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji

Kitten

Kitten Bu

Kitten Quadro

Kitten Mad

30. March 2006

Slike iz Irske

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

So dodane, po dnevih.

Dodano 2. aprila ob 1500:
Še nekaj slik (v obratnem kronološkem vrstnem redu).

25. March 2006

Budnica

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

S tem komadom so nas budili v dijaškem domu.

23. March 2006

Gregorjevo

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij, Žurke

Megaronovo gregorjevo je letos potekalo s precejšnjo zamudo, tudi zato, ker nas je bilo precej na Irskem. Ogledali smo si slike, ki sem jih tudi dobil na DVD-ju, ki pa ga ta trenutek ne najdem, tako da jih še ne morem objaviti. Kartico s svojimi slikami pa imam doma.

Dobra žurka.

22. March 2006

Prekmurska gibanica 2006

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij, Žurke

Slike.

21. March 2006

Irska: 7. dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

… tako so se nam zadnje ure iztekle še posebej veselo in hitro je prišla ura 0400, ko so nas pred vrati že čakali taksiji, ki so nas odpeljali na letališče. V Dublinu in še posebej v Londonu smo radi izkoristili nekaj ur čakanja na letalo, saj mnogi celo noč nismo spali, pa tudi prejšnje noči se nismo ravno vzorno spočili.

Nekoliko mi je že šlo za nohte, ker je imelo letalo iz Londona proti Trstu zamudo, meni pa se je mudilo na prekmursko gibanico na ŠTUK. K sreči se zamuda ni stopnjevala, potovali smo varno in brez težav, tako da smo točno ob 1700 prispeli na Kongresni trg in zaključili potovanje.

Ob 1800 pa je odpeljal bus proti Mariboru …

20. March 2006

Irska: 6. dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

Ponedeljek je bil naš zadnji dan na Irskem. Odpravili smo se do veleposlanika, preprostega moža z brado in očali, ki nas je gostoljubno sprejel in nam postregel z marsikatero irsko zanimivostjo in anomalijo.

Povedal je npr., da je za Irce značilno, da v dežju hodijo počasi, saj bi bili bolj mokri, če bi hiteli in tako pobirali še dodatne kapljice. Ko je opazil, da je ena izmed naših kolegic noseča, je pogovor nanesel na naravni prirastek, ki je na Irskem pozitiven, kljub temu da imajo mamice le 3 mesece porodniškega dopusta, atiji pa lahko o tem samo sanjajo.

Preostanek dneva smo preživeli tavajoč po ulicah Dublina, na katerega smo se že precej dobro navadili in nam je bilo, vsaj meni, kar malo težko, da ga zapuščamo ravno v tem trenutku.

Zvečer pa … John je kljub bolezni držal obljubo in nam pripravil “party”, kjer je bil tudi Michael in še nekaj drugih menihov, manjkal pa ni niti Romeo – plašni Romun, ki študira na Irskem, ki ne govori, kar pa naredi, narobe stori. Ker si prvi dan nismo zapomnili imena, smo ga klicali kar Romeo. Po nekaj pesmih in plesih (predvsem Michaelovih), so se “stari” počasi odpravili spat, mi pa smo nadaljevali tudi preko polnoči …

19. March 2006

Irska: 5. dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

Nedelja je dan za spanje. No, ampak ko si na potovanju, poskušaš spati čim manj, da bi čim več videl, slišal in okusil. Zato je bil v nedeljo na sporedu Guinnessov muzej, ki sem si ga z Maretom in Majo sicer ogledal že v petek, a je bil tako zanimiv, da sem zagrabil še drugo priložnost. Mare in Maja bi jo verjetno tudi, če se ne bi Mare, kot že zapisano, zastrupil s pakistansko hrano.

Ker sem imel občutek, da sem rahlo prehlajen, se odhod proti muzeju v ponovno vetrovnem vremenu ni začel najbolj spodbudno. In tudi zaključil se ni, saj smo se pred vhodom soočili z dolgo vrsto, o kateri v petek ni bilo ne duha ne sluha, tokrat pa smo v njej čakali vsaj 30 minut zunaj in kakšnih 20 znotraj muzeja.

A ko se čakanje v vrsti konča, se začne ogled zares dodelanega muzeja, ki si ga je v Dublinu nujno potrebno ogledati. Z besedami je težko opisati, zakaj je tako dober, a naj naštejem le nekaj atrakcij: dva metra visok in nekaj metrov širok slap znotraj muzeja, 3 vmesne degustacije piva, ogled postopka pridelave Guinnessa, ogled televizijskih in tiskovnih oglasov na čelu s pesmico Guinness is good for you, animatorji od čakanja v vrsti do 7. nadstropja in končno – brezplačna pinta Guinnessa na vrhu v Gravity baru z razgledom po celem Dublinu.

18. March 2006

Irska: 4. dan

Poslal mathjazz in (Ne)vsakdanjik, Prijatelji, Študij

Na vrsti je bil celodnevni izlet po Irski, ogled okolice Dublina, podeželja, morja in nekaj zanimivosti. Na pot, ki je trajala kakšnih 8 ur, smo se podali z avtobusom, ki je bil kot nalašč za nadaljevanje prekratkega nočnega počitka. A vendar nas je od časa do časa predramila kakšna luknja na cesti, ki so zelo pogoste, ali pa je pozornost pritegnila lepa pokrajina Irske.

Mihevc je nekoliko slabše razpoloženje (zaradi nenehne burje) dvignil, ko se je ob hoji po ozkem pomolu rahlo zamajal in pristal v morju, na srečo le nekoliko preko kolena. A se je osušil. Največ pozornosti na izletu pa je dvignila utrdba v kraju Trim, kjer so snemali film Brave heart z Melom Gibsonom v glavni vlogi.

Zvečer: po obisku dveh pubov (drugi je bil bolj disko), iz katerih so nas vrgli ob preteku delovnega časa, smo se ustavili pri pakistanski fast-food prodajalni Red Hot Chilli, kjer se je, kot smo ugotovili naslednji dan, zastrupil naš vodja Mare. Nato pa spat.

Naslednja stran