~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » Blog Archive » Deli in vladaj
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Deli in vladaj

Posted on Julij 2nd, 2010 in dovhcajt |

Kolikor se to do sedaj še ni videlo v javnosti, je zdaj očitno. Študentske in (predvsem) dijaške demonstracije, izgredi in njihove posledice so načele složnost med samimi organi študentskega organiziranja.

Po tem, ko je bil včeraj v Delu objavljen članek o ŠOS, ki si prizadeva za spremembo študentske ustave, predlog sprememb pa je precej uperjen proti ŠOU v Ljubljani. Spremembe bi za ŠOU v Ljubljani čisto konkretno pomenile za 13 odstotkov manjši delež od koncesijskih dajatev (beri: prispevkov od študentskega dela). No, kar verjetno ŠOU v Ljubljani najbolj boli, je dejstvo, da sploh nimajo pravice veta, ker — so bili izbrisani iz registra organizacijskih oblik ŠOS. Me zanima na podlagi česa je potem  ŠOU v Ljubljani še vedno upravičena do obstoja oz. upravičena do prispevkov od študentskega dela, če pa uradno že 15 mesecev ni del ŠOS?

No, ŠOU seveda tega ne sprejema z odprtimi rokami. V današnjem članku v Delu z velikimi besedami najavlja vojno: sklicuje se na nezakonitost spremembe dnevnega reda sestanka in predlaga revizijski postopek ŠOS. Vse lepo in prav, ampak meni ta način argumentiranja pove zgolj to, da ŠOU nima konkretnih argumentov in se poslužujejo dobro znane SND metode (širjenje strahu, negotovosti in dvoma, po angleško FUD).

No, četudi upam, da bo z manj denarja za ŠOU tudi manj denarja opranega, pa to vseeno ne pomeni, da je s tem vse zaključeno in poravnano. Razjarjeno piskanje Katje Šoba pred demonstracijami je nekaj, kar bo težko pozabiti.

Comments are closed.

Komentarji so izklopljeni