~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » Blog Archive » Danes!
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Danes!

Posted on Maj 19th, 2010 in dovhcajt, slovenija |

Veste kateri dan je danes?

Demonstracije (kva pa druzga…)

Lahko greste na proteste in iz sebe privlečete svoje čredne nagone ter verbalno udrihate čez oblastnike, morda pa tudi s kakim jajcem.

Če ste razumsko razmišljujoč študent, potem vam to ni v interesu.

Če ste poklicni študent ali – še bolje – študentski funkcionar, potem je to za vas obvezna prireditev, da pokažete zvestobo svojemu viru denarja. Nikoli namreč ne smete ugrizniti roke, ki vas hrani… dokler vas hrani, potem pa je samo važno da si odgrizneš največji kos.

Če ste dijak, potem nočete, da vam vzamejo štipendije za vašim hrbtom, torej hočete zmetati čim več jajc v parlament. V primeru da ste mladoletni vas ne bodo preveč resno obravnavali in jo boste odnesli zgolj s kakim zapisnikom. Če sploh. Jajca torej.

Če ste delavec, član sindikata, potem se bodo čredni nagoni iz “stare šole” kar sami vklopili in bo. Samo prepustite se toku. Razen če … morate it na delo, ker morate preskrbet kakega študenta. Ali če vam grejo raznorazne študentske organizacije – saj se niti ne zdi tako važno katere, važno da veste, da se valjajo po denarju, medtem ko morate vi garat – že počasi na jetra ali kak drug organ in nočete z njimi imeti nič. V tem primeru obstajajo alternative, vredne premisleka.

Proti-demonstracije

Lahko protestirate proti demonstracijam. Če najdete dovolj somišljenikov, se lahko odpravite v knjigarno po šeleshamer in flumastre, da spišete nove oz. reciklirate stare plakate in nazaj na ulico pod novim sloganom.

Toda demonstracije so razmeroma neplodno početje. Tudi če (slepo) trmarite, se v Sloveniji redko kaj premakne. Protest proti gruči mladih in od denarja, alkohola in iracionalnega razmišljanja opitih ljudi pa je tako učinkovit kot bi se nastavili pred konje s plašnicami.

Danes je tudi tretji dan letošnjega tedna vseživljenskega učenja

Boljša alternativa je udeležba letošnjih prireditev v tednu vseživljenjskega učenja. Če ste se že pripeljali v Ljubljano, potem je izbira kar pestra. Če vam znanje angleščine ne dela težav, se lahko v Hotelu Union udeležite srečanja z nekdanjim sekretarjem OECD, sicer je organizator Forum 21, ampak zakaj bi zaupali podobi o tej organizaciji, ki so vam jo predstavili mediji, ki zaradi vpletenosti politikov niso hoteli poročati o aferi z bulmastifi, če pa lahko kar iz prve roke izveste s čim se Forum 21 dejansko ukvarja. Edinstvena priložnost, danes, ob 17. uri.

Če ste zaradi gneče ostali na Vrhniki (ali pa se zaradi dela res nočete voziti v Ljubljano), potem se lahko udeležite predstavitve “Nove poti do novega delovnega mesta”, ki bo v Cankarjevi knjižnici, danes, ob 10. uri.

Ker pa so okusi in interesi različni, je najbolje da po seznamu dogodkov, ki jih je za vas pripravil Andragoški center Slovenije, prebrkljate kar sami in iz njih izločite svoj nabor. Priznam, da je seznam štorast – spletnega obrazca nisem izdelal jaz -, ampak to vseeno ne more biti izgovor za to, da se ne bi potrudili.

No, če pa imate vsega zares že dovolj, pa se nikar ne silite k učenju, saj to ne gre od rok, če je človek utrujen. Zato si raje poiščite nekaj sproščujočega, ob čemer ne samo da boste uživali, ampak se boste še sprostili. Priporočam kak tečaj slikanja ali pa čudenje nad lepoto in vonjavami cvetlic.

Avtor izjavlja, da za svoje pisanje ne prejema plačil PR-agencij, lobistov ali interesnih skupin. Prav tako je to zgolj mnenje avtorja bloga in ne predstavlja mnenja Kiberpipe.

Comments are closed.

Komentarji so izklopljeni