~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » Blog Archive » Best of: Trenja – Evropske volitve
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Best of: Trenja – Evropske volitve

Posted on Junij 5th, 2009 in dovhcajt |

Včeraj me je par twitov bivšega ministra Žige Turka spodbodlo, da sem si vzel čas in pogledal kaj so imeli naši vrli politiki povedati v Trenjih. Sama oddaja ni nič posebnega, pač tako kot vsa trenja z Urošem Slakom – strel mimo. Vseeno pa sem pogledal celo oddajo, da lahko zdaj v miru pokomentiram utrinke.

V debati oz. pregovarjanju se še najbolje znajdeta Kacin in Peterle, ostali pa bolj mešajo zrak. No, kako dobro pove še Žagar, ampak preveč potiho in ne artikulira ravno dovolj razločno, tako da si ne more obetati blaznega uspeha.

Definitivno pa prvo mesto na WTF lestvici pripada Zoranu Thalerju. V debati jasno pokaže, da je zamudil nekaj desetletij politike na Slovenski sceni. Sicer ni bilo nekega blaznega napredka, ampak definitivno ni na tekočem z vsemi aferami, ki so se v tem času obrnile. Ustreli kar nekaj kozlov, huda je primerjava “levice” in “desnice”, kjer desnico označi kot tisto, ki zamoči, levica pa potem popravlja. Za primer da 8-letno vladavino Busha, ki je izčrpal državo, in Obamo, ki sedaj rešuje podjetja s podržavljanjem. Rešuje? S podržavljanjem? Jao.

No, vrhunec Trenj pa je definitivno izjava:

Streznitev ni potrebna, ker Borut Pahor nikoli ne spije kaplje alkohola. – Zoran Thaler (okoli 46:00)

V ozadju pa se zasliši smeh ostalih kandidatov.

No, sicer pa oddaja ne ponuja neke blazne dodane vrednosti, prej nasprotno. Mogoče si zasluži ogleda zgolj zaradi zanimive mimike Zorana Thalerja, ki daje videt, da že dolgo dolgo ni bil v politiki in se ne zna pogovarjati neagresivno. Zaradi mimike in nastopa – pa tudi zaradi pričeske – me na čase spominja na Jokerja, ki ga je odigral preminuli Ledger, s kulminacijo v zgornji izjavi o Borutu Pahorju pa bi ga verjetno lahko prekašal samo še Erjavec, če bi v tistem momentu rekel “Why so serious?”.

Žal so se kandidati za Evropske volitve po zaslugi rumenosti oddaje še vedno pogovarjali o aferah tu, večinoma obtoževali kdo je bolj kriv, si lastili zasluge za vse dobro kar so postorili za našo državo v preteklem času, predvsem Vajgl, Zver in Thaler.

Comments are closed.

Komentarji so izklopljeni