~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » Blog Archive » Islamska skupnost v Mestnem muzeju Ljubljana
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Islamska skupnost v Mestnem muzeju Ljubljana

Posted on Oktober 14th, 2008 in dovhcajt |

This Arabic calligraphy is one of the very few...Image via WikipediaVčeraj sem bil na odprtju razstave v Mestnem muzeju. Po krajši uvodni prireditvi je sledil ogled predstave in preizkus njihovih doma narejenih slaščic. No, sam sem vrstni red obrnil, tako da sem najprej preveril slaščice, ki so bile za moj okus razmeroma mastne in nasitne.

Glede same razstave pa me je presenetila velikost razstave, ki se žal nahaja samo v eni mali sobici, temu primerna pa je potem tudi obširnost. Škoda, da se razstava ne spusti globlje v detajle, potem bi morda tudi uspeli razbit tudi kak tabu, tako pa je samo predstavitev Islamske verske skupnosti. Iz tira me je vrgla vitrina z železnim pegleznom in lončenimi posodami, sploh ker nisem zraven našel nobenega besedila, s katerim bi si pojasnil oz. upravičil obstoj tiste vitrine. Valjda ne uporabljajo več likalnikov na žerjavico?

No, četudi je razstava razmeroma skromna – pokazali bi namreč lahko veliko več – so morda spremljevalni dogodki bolj zanimivi. V soboto, 25.10., ob 16h bo namreč kuharska delavnica, burek na 5 načinov, v nedeljo, 26. 10., enako ob 16h pa delavnica za otroke na temo kaligrafija. Izpostavil sem sicer samo dva, meni najbolj zanimiva dogodka.

Aja, pa vseskozi sem se muzal ob vestni uporabi besedne zveze odprtje razstave. Sam sem bolj navajen na otvoritev razstave, pa se mi je to slišalo bolj kot kako prebavno olajšanje.

Reblog this post [with Zemanta]

Comments are closed.

Komentarji so izklopljeni