~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » Blog Archive » Misija na Mars
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Misija na Mars

Posted on Julij 4th, 2006 in dovhcajt |

Življenje je obupno zanimivo. Je kot dirka, kjer se nam vsem nekam mudi, ne da bi ravno vedeli kam. Z vso svojo hitrostjo čas iz nas brije norca in se nam smeji v brk. Bistvo dirke pa ni zgolj v hitrosti, ampak so zraven običajno še drugi izzivi, npr. ovinki, klanec navzgor, divje serpentine in spolzek teren. Po eni strani same nadloge, ki grenijo dirkaču delo, po drugi strani pa brez teh nadlog ne bi bilo izziva.

Tako včasih naletiš na šoferje, ki vožnji skozi življenje niso kos. In vozijo (vozimo?) grozno. Če prisedeš, enostavno čutiš tisto razdaljo med avtom (življenjem) in voznikom, kjer šofer poskuša vozit in mu ne uspeva prejeti sporočil, ki mu jih daje avtomobil, vožnja pa je zaradi pomanjkanja občutka nekoliko neprijetna. Nu, ampak šofer zatrjuje, da je to popolnoma normalno …

In dlje časa kot opazujem kakega takega človeka, bolj se mi zdi, da bi moral zamenjati vozilo, da bi namesto npr. Greyhound-a vozil Zetor-ja. Ker voziti avtobus tako kot da bi bil traktor ni priporočljivo. Dejstvo pa je, da je za tistega človeka tak podvig težje izvedljiv kot Slovenska misija na Mars.

Po drugi strani pa sem samo prijetno vesel, da je svet tako pisan.

Comments are closed.

Komentarji so izklopljeni