~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » 2009 » December
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Proslava ob dnevu samostojnosti

Posted on December 23rd, 2009 in dovhcajt |

Hja, Slovenci jih pa pihnemo, te proslave.

Zdi se mi, da sem ugotovil kaj tare Slovenske proslave. Vse državne proslave, ki sem jih do sedaj videl (teh sicer ni bilo veliko), so bile obupno nezanimive. Letos so stvar nekoliko popestrili z infografiko, pa vendar: zakaj zaboga mora govorec uporabljati tako visoko leteče meta-cvetke o državi, svobodi, morali in filozofskih naukih, da postane gledanje proslave depresivno, mučno, predvsem pa nerazumljivo navadnemu državljanu brez univerzitetne izobrazbe.

Jezik oz. besede, ki jih slišimo ob teh proslavah že mejijo na perverzijo. Kot bi želeli preveriti “koliko slame lahko narod še požre”.

Naša država se očitno zares trudi, hote ali pa ne, da bi se od svojih državljanov čim bolj oddaljila, kar pa je pravzaprav precej logično. Proslava je organizirana “od zgoraj” in “za zgornje”. Ljudjem pa je žal največja proslava dela prost dan.

Komentarji so izklopljeni

Spet nekdo, ki ve za kaj ni pristojen

Posted on December 17th, 2009 in dovhcajt |

MJU je še ena grupa uradnikov v Sloveniji, ki natančno vedo za kaj niso pristojni, kot je že Červek lepo komentiral dogajanje v Sloveniji. Če jim ne pristoji skrb za porabo financ v javni upravi, kaj potem jim? Ne vem kako lahko drugače rečemo kot: šalabajzerji.

Komentarji so izklopljeni