~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » 2008 » Avgust
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Žurnal, žurnal …

Posted on Avgust 26th, 2008 in dovhcajt |

Izak Košir, novinar pri Žurnalu očitno ne pozna najbolj primitivnega formata avdio datotek, WAV. V sobotnem Žurnalu namreč piše tako:

Nove pesmi, ki jih je posnel oboževalec skupine pred Bonovo vilo na jugu Francije najdete na http://home.no/vetle93. Posnetkov pa ne morete shraniti, saj so na voljo le za poslušanje.

Reblog this post [with Zemanta]
Komentarji so izklopljeni

Slovenske galerije in tehnika…

Posted on Avgust 7th, 2008 in dovhcajt, slovenija, zanimivosti |

Včeraj sem bil na otvoritvi ene razstave, sicer bolj po službeni dolžnosti svoje polovice kot pa po vnaprejšnjem planu. Razstava je ena izmed onih novejših, ki vključuje tudi obilo “multimedijskih” predstavitev, med drugim tudi diaprojektor, TV, predvajanje DVDja in LCD projektorje, čeprav diaprojektor, resnici na ljubo, ni ravno višek tehnike.

Žal sem po vseh teh Ljubljanskih muzejih in galerijah pri razstavah, ki vključujejo novejše “artefakte”, če lahko tako rečeš računalnikom, vztrajno naletel na LCD projektor, ki je imel zraven kable in en srebrnoplastičen laptop, plazmo s srebrnoplastičnim in v modre ledice odetim DVD predvajalnikom in kište, ki kažejo en črn zaslon z belimi črkami.

Kako zaboga jim uspe za tiste male slikice porabit toliko časa, da jih lično zapakirajo v bolj ali manj ličen paspartu, za tehnikalije pa ne najdejo človeka, ki bi “pometel” kable pod preprogo in skril laptope v bolj lične in manj sceno moteče objekte.

Komentarji so izklopljeni