~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » 2006 » December
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Prison break

Posted on December 10th, 2006 in dovhcajt |

Zadnje čase sem spet pogledal par epizod pobega iz zapora in divjanja pred zarotniki, ostal pa sem na polovici druge sezone.

Kar me fascinira, je dejstvo, da sem za nadaljevanko brez problema žrtvoval 24 ur svojega časa, medtem ko bi knjigo — za katero verjamem, da bi bila veliko bolj kvalitetna in konsistentna — prebral v petini tega časa.

Tehnokracija

Posted on December 10th, 2006 in dovhcajt, zanimivosti |

Zadnjič sem brskal po RTV blogih. Med veliko količino objav, ki sem jih brez večjih pomislekov ocenil za bluzenje, sem našel serijo štirih objav Zvezdana Martiča, ki govorijo o pomembnosti računalničarjev, naslovljene “Ali računalničarji seksajo”. Sicer niso nič posebnega, se pa strinjam z njegovo idejo.

Komentarji so izklopljeni

Paprike bi!

Posted on December 7th, 2006 in dovhcajt, faks, zanimivosti |

Na faksu veselo programiram(o) FPGA čipe. Zanimiva igračka: čip je sestavljen iz mreže povezav in iz logičnih otočkov med povezavami, ki jih pri prevajanju compiler avtomatsko poveže, da delujejo po programu, ki si ga spisal. Idej za uporabo je obilno mnogo, od realtime kompresije videa do realizacije svojega mikroprocesorja. Zanimiv je stil programiranja, saj v hardveru načeloma ni zaporednega izvajanja kode, ampak se večina logike izvaja vzporedno. Zato včasih pride do kakšnega obskurnega hrošča …

Druga stvar, s katero sem se zadnji čas bolj obsesivno ubadal so anagrami. Cimer je namreč iskal softver, ki bi znal iskati anagrame, saj gre z običajno pametjo to precej počasi. Python, Aspell in en kup rekurzije (ki mi še vedno dela preglavice), ampak na koncu precej obetavno deluje. Trenutno zadeva še ni nikjer na spletu, če pa bo šlo vse po sreči, jo kmalu obesim nekam.

No, od tod tudi naslov posta: Kiberpipa ~ Paprike bi.

Kar pravzaprav sovpada s trenutnim sodelovanjem s TV Papriko.

Komentarji so izklopljeni