~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » 2006 » Avgust
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Ajaks in upload.

Posted on Avgust 22nd, 2006 in django, linux |

Glede na to, da se danes prek HTTP protokola prenaša čudo in pol stvari, sploh pa prevelike, tako da upload pač traja. In ker je potrebno uporabniku povedat, da se zadeva prenaša, je potrebno narest “l33t AJAX upload progress bar”™.

Stvar po hekanju lighttpdjevega mod_uploadprogress, Django fliko in jahanjem z JavaScriptom v Operi celo deluje.

ajax upload

Nadgradnja dogberta

Posted on Avgust 18th, 2006 in dogbert |

Jutri dopoldne je planiran izpad Kiberpipinega strežnika.

To za uporabnike pomeni, da ne bo delovala pošta, spletne strani, Subversion skladišča in še kaj, na kar sem verjetno pozabil.

P.S.: Saj bi novico objavil na Kiberpipini strani, ampak s PostNuke nisva v najboljših odnosih.

Komentarji so izklopljeni

Blunt

Posted on Avgust 16th, 2006 in blunt-hate, dovhcajt |

Nekaterim je Blunt prav všeč. No,hvala bogu so taki v manjšini. Pravzaprav sta ti dve novici precej milo napisani. Blunt je namreč na Britanskem spisku stotih najbolj nadležnih pojavov – ČETRTI.

Pa saj ne rečem, da je slab poba, glede na to, da ga sploh še nisem spoznal. Tipo je bil v vojski in v vojni, na Kosovu. Prišel je relativno cel nazaj, tudi to nekaj pove. In konec koncev, pa saj niti ni on kriv.

Krive so radio postaje, ker niso sposobne sestaviti ene ure programa, da se ne bi znotraj ponovili trije komadi. Krive so založbe, ki se pi***jo da kao nimajo dobička in “joooj mi smo boogii” in ki se na vse pretege trudijo, da bi oblikovale programe na postajah. Da bi vse postaje vrtele isto prek**to pesem, in to vsaj dvajsetkrat na dan.

Pranje možganov. Ko bi vsaj Ariel uporabljali namesto tistega poceni Merkatorjevega praška.

Preklet zakurnk, bi reku Vrtovinc.

Novice o dogbertu

Posted on Avgust 13th, 2006 in dovhcajt |

Od danes je na dogbertu nameščen WordPress 2.0.4. Gor je prišel nekoliko po pomoti, ampak nič ne de. Mislim, da uporabniki ne bodo nezadovoljni.

Med drugim sem prejšnji teden Boo zamenjal z lighttpd, tako da bo tudi na static.kiberpipa.org sedaj nekoliko bolj prilagodljivo. Predvsem s tem ciljam na manjše Django projekte, ki lahko povsem zadovoljivo tečejo na FCGI namesto na mod_python, ker sta mod_python in Apache ravno tam nekje, kot Java. Požrešna.

V prihodnjih dneh enkrat pa bo potrebno mašini dodat še en disk, tako da bo to za Kiberpipo že neverjetnih 226 dni uptime-a usodno.

Komentarji so izklopljeni