~hruske Hruške, jabuke, jablane, čežane. » 2006 » Junij
Home Contact Sitemap

Hruške, jabuke, jablane, čežane.

Ste se gdaj vprašali, zakaj Najboljšega soseda nikoli ni doma, ko pridete na obisk?

Publish-Subscribe and Pootle

Posted on Junij 30th, 2006 in pootle, python |

I’m still thinking how Pootle could benefit if Pootle-2-Pootle interconnection would be based on XMPP (Jabber)…

One of the advantages would be PubSub service, aka JEP-0060, through which new or fuzzy translations could be spread from master project server to other translation servers around the globe. Ejabberd and Wildfire already have built-in support for PubSub, but there’s also Idavoll, that works with all Jabber servers, but seems a bit incomplete, but written in Python.

We’ll see.

Vidov dan

Posted on Junij 28th, 2006 in dovhcajt, faks |

Danes je Vidov dan, na ta dan je leta 1914 Gavrilo Princip naredil, kar je naredil, dobili pa smo tudi (oz. naši predniki so dobili) ustavo za Kraljevino SHS. 1921. leta.

Kar ni ravno perfektno.

Komentarji so izklopljeni

Rekordi digitalne dobe

Posted on Junij 27th, 2006 in dovhcajt |

31 sekund

je potreboval profesor, da je odgovoril na elektronsko pošto.

Nekateri bi rekli, da ima Inbox – prejeto pošto napeljano neposredno v hrbtenjačo, in da morda že kar podzavestno odgovarja na pošto, tako kot opravi s peristaltiko.

Ampak zares … to bi bilo na čase precej koristno.

Kje za vraga je Matej?

Posted on Junij 24th, 2006 in dovhcajt, zanimivosti |

Omnia mea mecum porto, v pravem pomenu besede.

Divje.

Aja, nebodigasmotan: hvala Mihatu za mail.

Jamranje (nad ZDA)

Posted on Junij 24th, 2006 in dovhcajt |

Načeloma se sicer trudim, da bi moja okolica od mene prejela čimmanj jamranja, ker človek lahko pač jamra v nedogled, pa bo še vedno čil in spočit – za jamrat.

Ko pa stvari pridejo do točke, ko postanejo smešne, se pa težko zadržim. Ko se ti pač že cel teden zapored dogaja, da se zjutraj zbudiš in te nekaj boli, od celodnevnega glavobola pa do heksnšusa, postane cela zadeva že prevelikih razsežnosti, da bi bila zanemarljiva. Verjetno je moje telo v stanju sprejeti tudi kako “glasbeno” željo.

Zares smešno. Včeraj se zbudim in ugotovim, da je zasuk glave v desno precej težavna operacija, medtem ko se danes vrat odloči, da se ne bo obračal v levo.

Sicer pa … bojte se ZDA. Če človek primerja porušenje WTC s požigom Reichstaga, ugotovi, da se dogodki blazno preveč pokrivajo. Vsekakor bi bilo dobro narediti še kakšno globljo analizo, ampak sam dvomim, da sem usposobljen za vse to.

Komentarji so izklopljeni