~haip06 Haip 06 » Press

Press

Posted by skatey on September 8th, 2006

ODNOSI Z JAVNOSTMI:

Katja Guček

Tel: +386 40 187 871
e-pošta: katja.gucekatkiberpipadotorg

in

Maruša Baša
e-pošta: marusa.basaatkiberpipadotorg


Fotografije
Kiberpipa, 17. 10. 2006:
HAIP LED Throwies (LED odmetančki), bližnji posnetek
CelloBot Stefana Dopernerja
V-Pong Slavka Glamočanina
Kiberpipa, 18. 10. 2006:
FunkFeuer Collective
Daniel Fischer
Monochrom – cocktail robot
Mould 2=o
Monochrom, Roboexotica
Time`s Up, Gravitron Grafitti Research Lab, LED Throwies

//Novinarska konferenca bo potekala v torek, 10.10., ob 10:10 v Kiberpipi na Kersnikovi ulici 6. Novinarske akreditacije za festival niso potrebne, saj je na vse festivalske dogodke vstop prost. Na vseh prizoriščih festivala bomo imeli informacijski pult za novinarje, kjer bo mogoče dobiti mapo z vsemi potrebnimi informacijami in materiali.//

17.-21.10.06 Multimedijski festival odprtih tehnologij HAIP 06HAIP bo tokrat potekal drugič (prvi festival se je zgodil junija 2004) in bo predstavil intermedijske umetnostne oblike, izhajajoče iz rabe odprtih tehnologij. Program bo sestavljen iz pestrega nabora dogodkov, kjer se bodo predstavili številni domači in tuji obetajoči in uveljavljeni umetniki in kreativci, usmerjeni v intermedijske umetniške prakse, podprte z odprtimi standardi.Med drugim bodo to Rama Costentino in Platoniq s projektom Burnstation, tuje skupine Time’s Up, FunkFeuer in Monochrom, vizualisti in programerji Kentaro Fukuchi, Salsaman, Frank Barknecht in Daniel Fischer, situacijonistka Shaina Anand, domači kreativci Err0r, glasbenik in producent Luka Prinčič in drugi. Za več informacij kliknite tukaj.Osrednja tema letošnjega festivala bodo odprti pristopi k tehnologijam in kreativnosti skozi mreženje, dela pa bodo predstavljena v obliki razstave, instalacij, delavnic, performansov, predavanj in predstavitev, seveda pa vseh pet dni ne bo manjkalo druženja in zabave!

Prizorišča festivala:
Festival bo potekal na več prizoriščih: v Kiberpipi, Klubu K4, kavarni Metropol, bivši knjigarni Transtroemer (vsa štiri prizorišča se nahajajo na Kersnikovi ulici 4 in 6 v centru Ljubljane – zemljevid), v bivši tovarni Rog (Petkovškovo nabrežje, vhod s Trubarjeve ulice – zemljevid), na Gospodarskem razstavišču v okviru Študentske Arene in na Železniški postaji Ljubljana s projektom Burn Station.

Vstop na vse festivalske dogodke je prost.