postlab PostBlog » projekti

projekti

BLOG www.k6-4.org
9. 2005 <

Zavod K6/4 blog

Blog www.k6-4.org obvešča programske vrhunce tedna, ki so v produkciji, sodelovanju ali zanimanju z ekipo zavoda za kulturo Zavoda K6/4.

Kreativci: Mija Lorbek, Borut Kumperščak

VIZUALNO V VIZUALNEM
17. 5. 2006, Kiberpipa, Ljubljana

VV

Študija gibanja skozi dinamično sinhronizirano prostorsko projekcijo. Trenutni in unikatni mozaiki petindvajsetkrat v sekundi. Kaleidoskopski premik vizualnega v vizualno.

Kreativci: Mr. Red Exp, VJ 22, vj707, Miloš Krajnc, Emir Beširevič.

PIPACAST http://video.kiberpipa.org/pipacast

Pipacast 2

Računalniški in umetniški center Kiberpipa je od februarja 2006 bogatejši v spletni prisotnosti s Pipacastom, video posdcastingom najzanimivejših mesečnih dogodkov, predavanj, razstav in izobraževanj.

Kreativci: Mija Lorbek, Borut Kumperščak, snemalci Kiberpipe (Igor, Martin, Dejan, Peter…)

VIŠJA REZOLUCIJA

Višja ReZolucija 0×4,
1. 12. 2005, Klub K4, Ljubljana

Viluzija

Višja reZolucija je cikel dogodkov video umetnosti, ki je namenjen promociji in širjenju te oblike izražanja preko zgolj poznavalskih umetniških krogov. Konceptualno gre za zmes med klubskim dogodkom in delavnico, na kateri sodelujejo vabljeni mentorji in slušatelji, katere rezultat je klubski audio-vizualen dogodek, na katerem ima publika močen interaktiven doprinos k dogajanju. Pomembna funkcija dogodkov Višja rezolucija je tudi povezovanje med obstoječimi in rekrutiranje novih vizualnih umetnikov.

Kreativci: Borut Kumperščak, Slavko Glamočanin, redExp, Mould, Mija Lorbek

Višja ReZolucija 3: VIZUALNA BITKA ZA ZLATO ZANKO
30. 3. 2005, Klub K4, Ljubljana

VJVJ battle – bitko mladih talentov na področju VJ (visual jockey) kulture. Ob miško že uveljavljenim VJ-jem so bili vabljeni vsi porajajoči se talenti in kreativci. Priložnost za izmenjavo izkušenj na polju in nagrade za zmagovalca po presoji strokovne komisije in aplavza. 5 minutni poprijemi ob prvakih: brejkih K!ja, basovskih nastavkih Markomana, synaptičnih tehnikah Ulixa in napredni sodobni glasbi dj Miquea. Rezolucija je vsak dan boljša! Vabljeni: kreativni vizualci in rekreativni gledalci. Discipline: standardise, freestyle, story telling. Prva nagrada je bil VJ polet z letalom Bullog nad Ljubljano, druga 30 brezplačnih ur izposoje kamere Canon XL1s in tretja brezplačni vstop na vse dogodke Kluba K4 do konca sezone.

Višja ReZolucija 2
19. 2. 2005, Klub K4, Ljubljana

V2

Kreativci: Kleemar, VJ22, vj707, Neja+Aka, VJ Log, Dekaos, Nova Viator, Zergon

Višja ReZolucija 1
16. 10. 2004, Klub K4, Ljubljana

V1

Kreativci: Barbato Kanak, Dekaos Experimental Production, Mina, Calvin Stein, Nova Viator, Plasty, vj707, Pero-Fotar, Vučko

VJU05: DELAVNICA UPORABNEGA VIDEA
12. – 20. 12. 2005, Kiberpipa, Ljubljana

VJU

Video kot uporabna umetnost. Osnovni koncepti in orodja za urejanja videa – praktično delo udeležencev. Delavnica za tiste, ki občasno, namensko (seminarji, diplome, vaje…) pridejo v stik z videom, za tiste, ki se želijo izražati z videom (klubski vizualisti, artisti…), pa tudi za tiste, ki bi radi le uredili video dokumente ali osebne/družinske posnetke.

Kreativci: Neven Korda, Borut Kumperščak