postlab PostBlog » postLAB v novembru >> postLAB in November

postLAB v novembru >> postLAB in November

postlabnov

V virtualnem in fizičnem prostoru postLABa se v času najlepšega jesenskega meseca gradi POSTkoktejl.bot, kolažira se pipaCast oktober in gosti rezidenčni ustvarjalec Matevž Leskovšek s skupino Err0r.
postLAB v novembru razvija zabavnega simulacijskega robota s katerim se bo predstavil na avstrijskem festivalu zabavne robotike roboexotica na Dunaju v začetku decembra. Robot spada v kategorjo POSTkoktejl.bota in se v embrionalni fazi imenuje drunkDriver. Organizatorji roboexotice menijo, da je vlogi koktejl robotike kot kazalniku stopnje integracije tehnoloških inovacij v človeškem življenjskem prostoru, posvečenih premalo razprav. Prav tako se še ni ovrednotilo vedno pogostejšega pojava radikalnega hedonizma v komunikaciji med človekom in strojem. Roboexotika je poskus, ki naj bi zapolnil to praznino kot mikromehanična sprememba paradigme v svetu brezmejnega kapitala.
S standardno hitrostjo nastaja druga sezona pipaCasta v oktobrski izdaji, ki bo z bogatim kiberpipinim dogajanjem od otvoritve do festivala HAIP nakrmila RSS. Prvo sezono pipaCastov si lahko ogledate tukaj.
Matevž Leskovšek bo s pomočjo kreativne skupine Err0r v novembru v postLABu razvijal interaktivno zvočno inštalacijo Dih glasbe. Izhodiščna točka projekta ‘Vsa glasba je že v nas samih’ pred obiskovalca postavi glasbeni sistem, ki se v realnem času odziva na njegovo dihanje – njegov ritem in globino. Skozi najbolj primaren način, torej z dihanjem, obiskovalec ustvarja glasbo – s tem pa se spremeni tudi zaznava same glasbe – zvoki niso več interpretirani strogo analitično, temveč skozi odziv telesa. Senzor dihanja upošteva dva parametra: ritem dihanja narekuje ritem glasbe, globina diha pa v glasbi bogati aranžma in ustvarja zvočno podobo. S celotnim programom in navodili za izdelavo senzorja, ki so na voljo tukaj , vas avtorji tudi vabijo k postavljanju svojega sistema!

Comments are closed.