19.04.2012, 20h – Plaga Zombie (1997)

Kino Film’šteka, četrtek 19.04.2012, ob 20h, v kinodvorani Kiberpipe

V Film’Šteko prihajajo zombiji! V španščini!
PLAGA ZOMBIE

(1997), 70′
Režija: Hernán Sáez in Pablo Parés
Scenarij: Pablo Parés, Sebastián “Berta” Muñiz in Hernán Sáez
Igrajo: Sebastián “Berta” Muñiz, Pablo Parés, Hernán Sáez, Walter Cornás

Argentinska produkcijska hiša Farsa Producciones nam je dovolila predvajati svoj prvi film Plaga Zombie (1997), ki je nastal za samo 300 ameriških dolarjev, a je vseeno postal kultni film ter spodbudil številne nove neodvisne argentinske režiserje.

»Mika Taylorja s terase njegovega prijatelja Billa Johnsona ugrabi NLP. Čez nekaj ur se Mike vrne, toda v njem se je nekaj spremenilo. Njegovo telo začne postopoma mutirati; postane zombi, žejen krvi. Bill se bo moral zdaj boriti proti svojemu najboljšemu prijatelju… in še stotini zombijev!«

Film, ki je bil posnet z domačo kamero med julijem leta 1996 in novembrom 1997, s posebnimi učinki, narejenimi iz plastelina in barvila za torte, ter s smešnim proračunom, danes velja za glavni eksponent argentinskega fantastičnega filma. Plaga Zombie ni bil samo prvi argentinski film o živih mrtvecih, ampak neodvisna produkcija petih prijateljev, ki je pokazala, da se s trudom in veliko ur dela lahko naredi nekaj dobrega. Farsa Producciones je kmalu postala profesionalna, toda še vedno dela avtorske projekte in je danes ena najpomembnejših argentinskih neodvisnih produkcijskih hiš, saj imajo za sabo že 117 kratkih filmov, 84 videospotov in 9 celovečercev.

Film je v španskem jeziku in bo predvajan z angleškimi podnapisi.
Vstop prost!


About this entry