01.03.2012, 20h – Nikoli za vedno (2010)

Kino Film’šteka, četrtek 1. marca, ob 20h v kinodvorani Kiberpipe

Tokrat vam predstavljamo prvi celovečerec mlade režiserke Maje Prettner:

NIKOLI ZA VEDNO (2010)
Dolžina: 1h 20 min
Scenarij in režija: Maja Prettner
Produkcija: Mladinski informativni in kulturni klub
Avtor glasbe: Matej Končan
Kamera: Matjaž Kuronja
Igrajo: Eva Celec, Mihael Zanjkovič, Špela Horvat, Boštjan Lačen, Matej Mertük, Špela Pogačnik, Maja Prettner, Darjan Suhadolc, Tina Štefančič, Peter Terčič, Duje Kuran, Nuša Farič, Manuel Kuran, Hana Kodba Čeh, Ilija Tomanić Trivundža, Eva Solar, Marko Morales Kalamar.

Eva in David, sta skupaj odraščala, njuna medsebojna simpatija pa se ni nikoli razvila v nič resneješega. Tako živita vsak zase med Ljubljano in domačim krajem, študentskimi žuri ter prijatelji, ki v zgodbo vnašajo komične situacije. Ko pa se njune poti zopet križajo se neizživeto hrepenenje končno urešniči. Prekmurski griči, mesta in ravnice so vpete v ljubezensko zgodbo, prežeto s strastjo, igrivostjo in spominjanjem na skupne otroške trenutke. Vendar pa vse ni tako popolno kot izgleda na prvi pogled. David je močno zaznamovan z dogodki iz preteklosti in dejstvom, da je izgubil starše. Njegovo čustveno ranljivost prinese tudi nepričakovan zaplet zgodbe. Včasih namreč ljubezen ni dovolj, najpomembnejše odločitve pa so sprejete iz čisto drugih razlogov. Tako postane razdvojen med dvema okoljema, nerazčiščenimi odnosi ter strahom, da bo ponovil napake svojega očeta. Počasi se začne odstirati resnica in ozadje dogodkov, ki so glavnega protagonista pripeljale do notranjega razkola. To je zgodba, polna tragikomičnih situacij, ki se lahko zgodi komurkoli in kjerkoli.

Maja Prettner se je že pri sedemnajstih resneje posvetila sedmi umetnosti in se s svojimi kratkimi filmi udeležila tudi mednarodnih festivalov. Svoje znanje je skozi leta nadgrajevala na različnih filmskih seminarjih, po zaključenem študiju novinarstva, pa se je odločila še za nadaljevanje na magistrskem študiju AGRFT. Kot scenaristka in režiserka trenutno ustvarja tudi dokumentarno oddajo Babilon.tv na Televiziji Slovenija.

Vabljeni!

Vstop prost!

http://www.nikolizavedno.com/


About this entry