16.02.2012, 20h – A Boy and His Dog (1975)

Kino Film’šteka, četrtek 16.februarja, ob 20h, v kinodvorani Kiberpipe

Žal sporočamo, da bo predvideni igrani-dokumentarec Threads moral počakati na drug termin. Film’šteka se opravičuje. En velik BUUU za nas.

Vendar boste fani postapokaliptičnih svetov vseeno prišli na svoj račun! Namesto Threads bomo ponovno predvajali kultni znanstveno-fantastični film:

A BOY AND HIS DOG
(1975) 91′
režija: L. Q. Jones
vloge: Don Johnson, Susanne Benton, Tim McIntire

Piše se leto 2024. Četrta svetovna vojna je trajala le pet dni, a je za sabo pustila prav pasjo post-apokaliptično puščobo, kjer je boj za preživetje del vsakdana. Skozi to norijo se prebijata telepatsko povezana Vic, mladenič z nenasitnim libidom, in Blood, najbolj ciničen bernardinec, kar ste jih kdaj videli. V iskanju mesta, kjer bi se lahko končno ustalila imata na dnevnem redu le dve stvari: hrano in seks. Ne nujno v tem vrstnem redu. Kot partnerja se odlično dopolnjujeta. Blood je ‘the brains’ nenavadnega dua s posebnim čutom za iskanje samic in hrane, medtem ko je gibčni Vic fizična moč Bloodovih strateških planov. Prijateljstvo razdre lepa Quilla, ki zvabi Vica v neplodno čistunsko družbo, ki se skriva v podzemlju. A nihče, niti najbolj poželjiva ženska post-apokaliptične bede ne more razdreti vez med fantom in njegovim psom!

A Boy and His Dog je film, kakršnih ne snemajo več veliko, saj so si takšno seksualno kontraverznost lahko privoščili samo še v 70ih. Vic in Blood sta daleč od tipičnih junaških protagonistov, a njuno veselo podjebavanje, predvsem Bloodovi sarkastični komentarji na Vica, je glavnina tega zabavnega post-apokaliptičnega cirkusa.
Film je nastal po istoimenski noveli Harlana Ellisona. In čeprav so govorice, da je ta filmu nasprotoval, je A Boy and His Dog subtilna znanstvena fantastika z dobrimi igralci in predvsem za vse, ki jih zanima kako je z ljubezenskimi odnosi ob koncu sveta.

“Breeding is an ugly thing.”

Vabljeni!
Vstop prost!

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gu9fESAlGc4


About this entry